Sebuah kisah bermula ketika Dini, seorang wanita dari keluarga kaya, mengalami nasib malang akibat serangan perompak. Mayatnya dikuburkan di tanah perkuburan Cina, dan ini menjadi sebuah peristiwa menakutkan.

Mengisahkan bahawa ada sekelompok lelaki yang berniat menggali kubur Dini untuk menuntut duit tebusan sebanyak 5 juta Ringgit dari keluarganya. Namun, rencana mereka tidak berjalan lancar.

Ketika mereka mula menggali, mereka dikejutkan oleh kehadiran hantu Jerangkung yang menakutkan. Kejadian ini terjadi pada malam yang gelap dan hujan, ditambah lagi dengan kesan mencekam.

IKLAN

Ketika mereka berusaha meneruskan niat buruk mereka, mereka mulai merasakan ketakutan yang luar biasa. Bumi bergetar, dan tiba-tiba muncul lembaga menakutkan yang membuat mereka semakin cemas.

IKLAN

Hantu Jerangkung tersebut berhasil menghentikan niat jahat mereka. Beberapa hari kemudian, kegiatan mereka terbongkar setelah seorang penduduk kampung memberikan informasi kepada pihak polis.

IKLAN

Meskipun mereka berusaha melarikan diri, pengalaman menakutkan bertemu dengan hantu Jerangkung itu tetap membekas dalam ingatan mereka.

Cerita ini menceritakan tentang keburukkan yang menimpa mereka yang berbuat jahat dengan hantu Jerangkung sebagai pelindung alam ghaib yang menghukum mereka.